12. nov, 2018

Solen skiner igen! stulna grisar! tvätten har bäst föredatum!

Äntligen så skiner solen igen och borta är dom gråa skyarna och alla dis och gråa novemebr väder vi haft en lång tid här! men fortfarnade var det vackert med molnen och dimman och färgerna i naturen så bilder blev det med kameran och fint med det lite mystiska och dimmiga blderna som blev i det trista novembervädret och färger finnes det fortfarande i våran natur och där träd och växter växer! och skönt är det med skogspromanderna även om det fuktiga vädret inte gör andningen och astman bättre, så nu hoppas jag på klart och frikskt väder och förhoppningsvis en solig torsdag med veteran orientering på programmet igen!

Juletiderna närmar sig och då är det är det bäst och ha julskinkan redo! och i Peru där äts det kalkon på julbordet! men även så äts det julskinka! men hos en av Marias bröder! ja hon har 5 bröder! så är det lite panik då det förra veckan dom planerade julskinkorna blev stulna! när dom gick i hagen utanför huset! så går det till i peru! det man inte har det stjäl man, så dom fina och välgödda julgrisarna dom hamnade någon annanstans än hos Marias familj bäst att ha allt inhägnat och inom lås och bom!! nu är nya grisar inhanlade så julskinkan är räddad denna jul med!!.

Efter regn som kom solskenet så då var det dags att tvätta bilen! och det passade väldigt bra! då min far hade en fri tvätt och inte tvättat bilen på lång tid! när jag tankade bensin! under 15 kronor litern!! så bokade han en tid i kön som inte var någon kö!! men! någon fri tvätt!! blev det inte då den fria tvätten tydligen hade bäst för datum!! så frågan var ska man behöva åka och tvätta bilen i onödan bara för att utnyttja den fria tvätten!! och ny tvättmaskin var det och snabb var man tvungen att vara! för jag höll på att bli tvättad tillsammans med bilen!! eller kanske man ska läsa bruksanvisning först!! men bilen blev ren och fin och nästa tvätt blir till våren!!.

Saknaden är stor nu när Maria är tillbaka i peru men tur att det nu finnes internett och skype och alla möjliga sätt att hålla kontakten på och soma alltid så går tiden fort och till sommaren så är min älskling tillbaka här i Sverige med och vi hoppas kunna ordan så att vi kan alltid vara på samma plats, och tillbaka till vardagen igen och när hon skulle handla där hemma igen så upptäcktes att dom gula och bra ullareds kassarna var ochså dem stulna under resan hem!! så är bäst att sätta hänglås på allt!! och inte bara här i sverige allt får fötter! i peru stjäls grisar och platskassar med!!.

En ny vecka är påbörjad och veckorna dom hinner ta slut innan man hinner blinka och reflektera över livet och händelserna, jag hoppas alla och inklusive mig själv att hinna njuta och må gott och göra saker med och av livet inte bara alla måsten! se till att era nära och kära mår gott och fint och en komplimang och en kram piggar alltid upp er omgivning, ha det gott och hoppas ni ser solen med, på återhörande snart hoppas jag