30. maj, 2022

Ett underbart jävla liv! en inblick i en helt anonym vanlig människas liv del 1

 Spring för livet på riktigt 

December och mörkt den första snön har fallit kanske det blir en vit jul tänker jag denna december kväll år 2019 och några månader innan pandemin bröt ut och vi fortfarande levde lyckliga i tankarna att denna värld är ostoppbar och är sund på alla sätt. Men livet kan förändras väldigt fort både personligt och världen i övrigt när vi gått igenom 2 års mycket krävande covid 19 och nu har ett krig nära inpå knuten.

Tillbaka till denna måndags kväll mörkt och kallt har det varit när vi tagit oss igenom november månad men nu kanske det blir lite ljusare när den vita varna faller, Jag tar på mig vinterkläderna och tänker att lite stämningsfulla vinterbilder är alltid uppskattat och bra att ha i arkivet, Tänk på sommaren när shortsen alltid på och man springer in sandalerna som står på dörrströsklen  vad enkelt det är! nu ska lager på lager byltas på och fingertopparna förfrysas och nästippen blir röd i kölden.

Den knappt decimeter höga snön knarrar inte under skorna men några minusgrader är det i luften och snön den avtar, I den lilla staden har jag nära till bra foto möjligheter och i mörkret blir det alltid mycket bra bilder i kontrasterna mellan totalt mörker och sken i gatljusen  och som krydda den nyfallna snön, Livet kan förändras mycket snabbt och det skulle jag bli varse om inom någon minut 

Mörkret tycker jag om då kan jag på något sätt förvinna i något osynligt behöver ej tänka på vad och vem jag möter för jag är nästan själv! och jag försvinner in i min bubbla när jag ser mina inre fotografier på näthinnan. Ån det flyter förbi och är helt isfri och med lång slutartid så fångas gatlampornas sken upp och ger tillsammans med den vita snön fina bilder!, Jag är nöjd men något i ögonvrån stör mig den enda ytterligare personen som finnes i närheten närmar sig.

Jag mumlar för mig själv att nu blir mina fotografiska möjligheter sämre en orörd snö och inga fotspår och en skön julstämning i mina bilder, Men denna man han kommer närmare och han ser dubbelt och direkt känner jag att något inte stämmer och jag blir som is och i en situation som jag känner att jag inte hanterar 

Något ohörbart och sluddrande kommer ut från mannens mun på engelska jag svara något men min hjärna går på fullvarv, Detta är på riktigt illa och ingen film man bara kan stoppa och gå in köket och dricka en kopp kaffe. Jag tänker inte riktigt klart men tänker han är påverkad och troligen inte bara med alkohol så jag borde kunna springa ifrån honom!. Mannen blir irriterad när jag inte svara honom problemet är att jag inte förstår.

Finnes det en kniv eller andra vapen är han så längt bort från sinnenas bruk så han inte reagerar om jag springer, I något som är långt bort från verklighetstroget så tar jag ett beslut för ingen annan så långt ögat kan nå ingen ser mig och om jag skriker så kan säkert en kniv komma fram.

Jag rusar nerför en livsfarlig trapp men nu var det att springa för livet på riktigt jag tittar rakt fram! som jag gör när jag i forntiden sprang i någon löpartävling! men verkligheten kom i kapp och för den säkert 20 år yngre mannen var jag ett lätt byte, Jag kände en hård spark mot min fot och jag stöp jag skylde mitt huvud och tänker nu tar mitt liv slut!

Ja! alla våra liv finnes det mängder händelser och livet är underbart jag älskar mitt liv men tyvärr finnes det och jävligheter i livet. jag kommer att tänka och skriva rakt av från mina underbara minnen och mina jävla minnen och var så säker  det är inte bara du! som har pinsamma saker eller konstiga saker från livet det finns hos alla,  ett vanligt liv hos en anonym vanlig person .