5. maj, 2021

Sköna maj våren försvann! Fika och frost, Älgen den simmade

Då var vi inne i maj och även kallat sköna maj! men här i Arboga har det ännu inte varit något skönt varmt maj väder, känns mer som att våren försvann vinden viner i husknuten och det har lovats eller hotats med snö! jag har upplevt snö i maj förut men är inte något jag riktigt ser fram i mot eller längtar efter, Hoppas att sköna maj snart verkligen uppfyller till sitt rykte med en del härliga varma sköna vårdagar det behöver vi efter en kylig vinter och en ruggig vår.

Sparbank bonus fick jag i år med, Det gick till en trevlig fredags fika med min mor på stations cafet i Arboga en lagom söt banan bakelse gick ner utan stora protester tillsammans med gott kaffe, Bak och kakverk och sötsaker ska vara lagom! en kladdkaka inköpt på ica var så söt så det blev ingen god smakupplevelse så som vanligt i Sverige lagom är bäst och det gäller även sötsakerna som jag är väldigt restriktiv i mot men magen den växer obönhörligt mycket ändå!

Första maj då var det en frostig morgon och jag demonstrerade inte eller kanske 1 majtågen var inställda med, Jag var i alla fall ledig på min i vanliga fall arbetsnatt lördag så det var skönt med att sova ut!, Men jag ställde klockan på 04,00 och tog mig ut i den frostiga morgonen med endast månen som sällskap, På morgonen är det när det händer saker i naturen, Det var fortfarande lite halvmörkt och inte riktigt foto vänligt i morgon gryningen.

De flesta spännande händelserna de missar man med kameran och tyvärr blev det likadant denna 1 maj morgon med tyvärr hade jag inte sinnes närvaron att slå på video inspelning på mobilen utan var fullt fokuserad på att fotografera och tyvärr var det mörkt och bilderna som nu blev de blev suddiga och inget bra! Vad var det som hände då!

På gärdet så stod något stort och när jag kom närmare så såg jag att det var en älg som tog en paus i språng marschen, På väg över gärdena mellan nya och gamla kanalen och över vägen där jag stod och försökte föreviga detta i den mörka gryningen, sedan var det vatten och en kanal! och då simmade älgen över och full fart över flygfältet och till skogs ännu en mäktig natur upplevelse som blev sparad i min hjärna men ej på bild.

När det något senare blev ljust så kom dimman och vacker färg på himlen så min tidiga morgontur blev ej förgäves då jag fick till en del fina bilder till slut, har ni nära till naturen och är morgonpigga så kan jag varmt rekommendera  tidiga spännande äventyr i naturen.

Trots fortfarande kyliga nätter och ingen större värme på dagarna så blommar det överallt och för fullt och härligt vacker färgprakt är det i trädgårdar och naturen nu, Och den eländiga allergin gör sig väldigt mycket påmind nu när björk säsongen är i full gång med klinade ögon och rinnande näsa men ändock är våren en fin och härlig årstid när allt vaknar igen 

Önskar er alla en fin vecka och förhoppningsvis med lite vårvärme och vårkänslor, ta hand om er alla och  ha det gott.