5. apr, 2020

Kontakt svårigheter,varannan damernas! aprilväder och vårkänslor

Nu är det söndags eftermiddag och helgen den har rusat förbi fort som attan som alltid,Vilat har jag gjort och lite mindre trött känner jag mig 6 nätter i veckan det kännes i kroppen och det är skönt att det snart blir lite extra ledigt i påsk alltid gott med några nätters extra sömn.

Söndags promenad blev det ,det var endast snön som fattades! ja till att det skulle vara äkta aprilväder. solsken och regn och lite av varje var väderleken,Men skönt att storm byarna från slutdelen av veckan har försvunnit det var nästan som man följde med i vinden tur att man väger tungt

Kontakt svårigheter ja det kan ju handla om väldigt mycket olika saker! men mina kontakt bla bla har nu handlat om att det varit svårt att hålla kontakten med min älskling Maria i Peru. När 11 miljoner personer i samma stad i stort sett har totalt utegångs förbud ja då användes internet trafiken väldigt mycket för att just hålla kontakten så det har minst sagt varit svårt att kunna utföra någon riktig konversation när det brytits efter ca 1 minut.

Till och med Mr president i peru har gått ut i tv och sagt att var och en måste minska på internet användandet så att linjen hålls öppen för alla,Samme Mr president som har ett namn som lyder Vizcarra har också infört varannan damernas som också betyder varannan herrarnas. och det går ut på att numera går damerna ut på tisdag/torsdag/lördag och Herrarna dom resterande 3 dagarna och söndagar då går ingen ut!.

Köerna var långa till marknader och snabb köpen på lördagen när Maria skulle fylla på provianter och bara var det damer ute så det fungerade så långt inte en herre i syne! men handlas skulle det göras men det mesta som var på tapeten i köerna var hur mycket felaktigt som deras respektive! alltså herren i huset handlat fel dagen före! så ja fel kan det bli och kanske bäst att sätta herrarna i husarrest hela tiden och damerna sköter handlandet.

Vårkänslorna kommer fram när man ser husr det dyker upp blommor och blad och det gror både här och där,Idag så fann jag vitsippor och dom är vackra och buskar dom växer sig gröna så all gröda lär slå ut väldigt fort i år och våren den påverkas inte av covid 19 viruset och tur är väl det så vi kan njuta av allt som blommar och växer trots att jag nu lider av kraftig vår allergi! och just allergin kan nu i corona tider skapa förväxling och missförstånd alla som nyser och snörvlar och hackar sig har inte corona virus det kan vara den gamla traditionella vår allergin som jag och många andra får tampas med vareviga vår!.

Försiktiga och ta hand om oss alla ska vi göra och lyda restriktioner och förmanaingar; men för gud skulle så vi kan inte sluta leva livet även om vi inte ska umgås i stora folksamlingar eller dylikt,Skogar är stora nog för att vara ensamma i även om många promenerar där, naturen den ger ljus och energi i detta mörker vi nu är i

Önskar er alla en god kväll och en fin påskvecka som nu börjar, Ta hand om er alla och använd sunt förnuft hur vi nu inte ska sprida mer smitta och besegra detta virus å det snaraste, Stort tack för att ni läser mina rader