9. feb, 2020

Rally Sweden på snö eller grus!

Closer to rally är Rally Swedens slogan och Ja! nu närmar det sig och jag tror att snö dansandet och väder prognoser och bedjande till väder gudarna nu är mer viktigt än tävlingen! Förhoppningsvis ser det bättre ut på sträckorna än vad vi som bor söderut kan tänka oss.Har sett lite video snuttar på tester helgen och där är det varierande snö och is täcke på vägarna men jag är inte alls säker var det testerna körts!.

Får hoppas att temperatur och regn som finnes i väder prognoser förvandlas till minus grader och snö.Men som denna vinter ser ut och som vi då såg från skidåkning! i helgen i Falun så var det bara snö där åkarna åkte skidor och ingen annanstans så kanske detta vinter idrott förändras med väder läge och klimat! och ser man hur Monte Carlo rallyt körs! med tämligen väldigt skiftande förutsättningar! så kan det köras på rally vägar i Sverige och Norge där det skiftar på mycket underlag med.

Säkerheten är det som sätter stopp, Dagens rally bilar de tar sig fram på de mest skiftande underlag och även om det står i reglementet vinter rally! ja det får vi nog inte i år. Så då får vi ta de förutsättningar som finnes Men vägarna ska också hålla för räddnings bilar och personal om det händer något! vi får hoppas att den is och snön som finnes nu håller sig kvar till att träning och tävling genomföres och att det blir så bra det kan bli nu när vädergudarna inte är med oss denna vinter och jag vet att arrangörer och alla inblandade gör allt och lite till för att det ska fungera med allt under årets rally Sweden

Flytta tävlingen norrut ja!! är väldigt lätt att säga! men troligtvis inte lika lätt att göra i praktiken! där tävlingen nu körs finnes organisationen vägar kunnighet om att arrangera WRC tävlingar och logistiken. det är tyvärr bara snö och isen som ej finnes! är bara att hoppas att vintrar i fortsättning är med oss i hela rally Sverige och framför allt arrangörerna till ett av Sveriges största och häftigaste evenemang så vi alla gör så att detta blir så bra det kan bli trots att snön och isen inte är så mycket som vi hoppats på.

Jag har också som arrangörer tvingats till att ändra på mitt Rally Sweden program! pga av Arbete! så blir ingen avresa förräns torsdag eftermiddag och första anhalt blir karlstad och vidare till Arvika och sedan in i norge och till Hof Finskog och förhoppningsvis snö! förra året så hade min älskling maria snö till midjan när vi pulsade fram där! hoppas det finns is och snö så det blir lite vinterkänsla på detta rally!

Hoppas på en så bra tävling som möjligt och som alltid ses i rally skogen! alltid lika kul att träffa nya och gamla rally vänner det är det som är det bästa med detta rally gemenskapen och att spåkas vid i någon dyng sväng eller annan plats i skogen!

Lite bilder från förra årets Rally Sweden