27. jan, 2020

Somna på spanska. himlen brann! miljökris utanför dörren,böter om du inte röstar!

Då var vi inne i en ny vecka,jag hoppas ni har haft det bra under helgen och tagit hand om varandra och laddat batterierna för en ny spännande vecka,Jag somnar numera på spanska! ja det betyder att jag lär och lyssnar på spanska kurser och somnar gott! om jag lär mig något det vet jag inte men oftast sover jag gott! jag hittade en cd kurs på spanska! som jag inte använt och som jag köpte när jag skulle åka till Mexico 2004! då lärde jag mig ingen spanska men nu hoppas jag ska kunna kommunicera på det språket med hjälp av cd skivor och min älskade Maria.

Det känns som numera är världen närmare och det är bra att kunna prata mer än ett språk! engelskan den går fint och känns som den är väldigt mycket flytande, så om möjligheter finnes så prioritera språk det är en helt ny värld som öppnar sig och alltid trevligt att kunna prata och umgås på andra språk.

Lördags promenaden var skön och som så ofta denna vinter! så är det ingen större vinterkänsla men jag personligen behöver ingen snö, var väldigt länge sedan jag åkte skidor och mitt jobb är betydligt enklare när det är snöfritt.Solen den sken när jag tog mig ut i lördags eftermiddag och jag siktade både hackspettar och ekorrar. och en väldigt bekväm temperatur för promenader men har hitills i år inte använt vinter skorna! och dom slitna sommar skorna! ja dom betaldes med en vurpa igen! men min fall teknik är tydligen bra! kanske Jag är kusin med katten som har 9 liv!

När promenaden skulle avslutas ja då brann det på himlen! det känns som ett gammalt krigs uttryck! men nu var det solen som gick ned! och det var illrött på himlen och väldigt vackert nu är det lite svårt med att få till bilderna när det blir dom skarpa färgerna det kan bli lite mycket! men en hel del bra bilder blev det på den väldigt vackra solnedgången så lördags promenaden den blev väldigt lyckad och skönt med frisk luft

Miljö och klimat! det tjatas det mycket om! och Greta och andra ska rädda världen! ja det är beundransvärt att dom kämpar med den frågan! men ska vi inte börja med att städa framför våra egen dörrar först innan vi räddar universum! när jag springer runt i trapporna på nätterna! då stinker det! hushålls outanför dörren! de ska var i miljöstationen! och de som gärna grisar ner i bilen när de äter Mcdonalds! det finnes papperskorgar för avfall inte som oftast öppna rutan på bilen och släpp skräpet i farten!

Kanske vi ska städa upp vårat eget först och ta miljö och klimat räddningen från där! små problem kan bli stora om det springer iväg så om vi varje medborgare löser vårat sedan kan vi rädda världen!

Val var det i Peru och det var ett extra val som alltid så är det politiker i Peru och säkert andra länder med som tar pengar under bordet för att stärka hushålls kassan! Maria är just nu kraftig förkyld! mitt sommarhettan men hon kände det som ett måste att ta bussen till val lokalen och rösta! I Peru får man nämligen böter! om du inte röstar! kanske det skulle vara en god ide här i Sverige med för att få upp röstandet i valet!

Nu räcker det för idag hörs en annan dag, Ha det gott ni alla och som alltid stort tack för era kommentarer och att ni läser mina rader, Ta hand om er och era nära och kära, Ha en fin vecka