17. jan, 2020

2 timmar i onödan spontan fika,skakande uppvaknande i Lima

8 grader varmt! det var den imponerande januari temperaturen när jag tog bilen hem efter mitt jobb i morse,Det är varmare än vad det ofta är på sommarnätterna när det är klarblå och fin sommar himmel, så snart måste vinterjackan av det blir för varmt när jag springer upp och ned i trapporna, kanske snart fär bli sommar uniformen! hörde att körsbärs träden börjar knoppa i stockholm och att pollen varning utfärdas! så är nog väldigt upp och ned med väder läget!och blåser gör det så det knakar i husknuten!

Ärende på staden hade min far så vi tog oss ut på turne när kraften inte räckte till att promenera varken med stavar eller rullator så vi tog bilen,När vi stod utanför stationens cafe så sa jag nu tar vi en fika skönt att göra något som vi inte planerat och en spontan fika fanns det tid för, och det importerade fiket från Köping är fint och välbesökt, Någon semla blev det inte men kanske det blir års premiär snart men alla dess smaker på semlor nu fanns det chocklad semla!.

Varsin bakelse! ja ibland kan man unna sig det med, och en kopp kaffe och skönt bara sitta ner och njuta av det goda.Bra är det också att det finnes ett kafe där stationen finnes för hungriga resenärer och Arboga borna hittar dit med.och en bakelse till min mor köpte jag med till henne så hon blev ej utan!.

Att utföra saker på internet jag var tvungen att uppdatera min sjukkassa eftersom jag var sjukskriven 3 veckor och det gick väldigt bra på något som hette mina sidor försäkringskassan! men jag föll på målsnöret! jag skulle kompletera med mitt konto nr så jag kunde få pengar utbetalade!.

Men hur jag än gjorde och gjorde om det hela från början! med allt som skulle fyllas i så fungerade det ej! så till slut fick jag ringa! det positiva var att ej någon tlfn kö utan svar direkt, men summan blev av dom ca 2 timmars kämpande och svärande att jag får en blankett hemskickad! det kunde dom gjort direkt! så hade allt besvär kunnat undvikits, och varför ska allt vara så krångligt!.

Väder vind och trötthet gör att jag just nu inte är så flitigt med att promenera och fotografera men jag gör rensingar i mitt väldigt stora fotoarkiv och då finner man mycket fina bilder som kommer publiceras och när man har 3 väldigt lika bilder kan man renas ut på samma sätt som man städar ut i garaget eller dylikt! och ska försöka mig på att skriva lite rese minnen jag har varit ut och sett lite av världen så kan vara kul att förmedla det.

Lima är en stad där det är jordbävnings risk och det väntas på den stora smällen! och Maria min älskade vaknade natten till onsdag av det skakade i sängen! och 5,4 var skalvet ingen större jordbävning men det räcker för att skrämma slag på innevånarna och göra det mer nervöst om det skulle bli ett stort skalv, när jag beökt min älskling så har det varit ett litet skalv men är lite speciellt när man sover och sängen börjar röra på sig!

Stort tack till alla som läser mina rader och ni som skriver hälsningar på min hemsida det uppskattas väldigt mycket, Ta hand om er alla och ha det gott och glöm ej bort era nära och kära och era vänner! behövs inte så mycket för vi alla ska känna oss ihågkomna och uppskattade

Önskar er alla som läser mina rader en fin fredag och trevlig helg ta hand om er alla 

Kommentarer

21.01.2020 13:03

stefansphotos

Stort tack Magnus, hoppas du har en bra vecka, och i vårsolen! mvh Stefan

17.01.2020 23:16

Magnus Holm

Alltid intressant att höra vad som händer och flna bilder ha det bra och ta det lugnt