27. dec, 2019

Lokal vinter blött om fötterna och snart slut på året

Julen den har tuffat på med julmat i massor och lugn och ro, En skön helg som jag uppskattar är julen julklappsstrumporna blir säkert väldigt bra om kylan kommer och julskinkan och julmusten den smakade som alltid superbt.

 Julen har också varit lite micklande med en ny bil som mina föräldrar införskaffat och dessa finesser och tekniska lösningar på allt! ibland är det som att det ska ändras på det mesta bara för att! finnes det gamla lösningar som fungera varför inte behålla dem! bilen den fungerar bra och den tar dem från punkt A till B och det är det viktigaste

Vintern den väntar på att komma! snö var det på bil taken på annandags morgonen men vid tjurlången bara 5 kilomter utanför staden så var det både vitt på träden och på marken så det kan vara väldigt lokalt med vintern! Kanske jag hakar upp mig för mycket på väder och vind! kanske jag borde bli meterolog! njae men hur som helst så är vädret viktigt för vad vi kan göra eller ej och oftast är ett bekymmer eller samtalsämne för oss alla, hur som helst var det vackert och lite vinterkänsla med små snöfjunen som landat vid Tjurlången.

Skönt med frisk luft är det och bra att skaka ner julskinkan och julmaten med att sträcka lite på benen,Att ta sig in till Tjurlången börjar bli lite besvärligt då den nu väldigt gamla riksvägen! börjar bli sliten och gropig vem som står för underhållet av den vägen vet jag inte men snart så är det stopp! hundbad!, Bra att dom har sitt eget exklusiva bad men någon hund såg jag inte till!, lugnt  stilla och ingen is!

Det går en markerad led utefter sjön Tjurlången men delen från hundbadet till fiskeklubben den börjar bli minst sagt strapatsrik för att ta sig fram och kanske kommunen kan döpa om den till äventyrbana!, Locka folk som vill träna inför diverse äventyrsrace som numera finnes! här får man defintivt klättra på stockar och vada fram om man ska följa leden! så kanske kan bli ett nytt äventyrsrace med naturliga hinder!

Vackert är det vid sjön och lugnet borde fler komma att njuta av endast fågelsången som ljuder och sjön den låg spegelblank så det var perfekt för fotografering, Det är härligt att han naturen nära och man kan ta sig ut när man vill, Tänker på min Maria som i högsta grad gillar att promenera både på arbogas gator och våran natur. Men i sin hemstad Lima är det väldigt annorlunda! så där blir det inte mycket till promenader bara dom nödvändiga utflykterna som måste göras som att gå till skolan eller affären! det är skillnad på 10000 personer i Arboga och en stad som Lima där det bor 10 miljoner!

En kopp kaffe är bra start på dagen och snart är det slut på året som sannerligen har bjudit på både glada saker och mindre glada saker, men vi tar nya tag och siktar framåt och hoppas på bättrande hälsa för oss alla och att vi alltid tar hand om våra nära och kära och njuter av våra liv så gott det går

Önskar en trevlig helg och god fortsättning till er alla