26. jul, 2019

Sommar hettan har anlänt! O-ringen radion ger abstinens! Lokatidningen ej lokal!

Då har då sommaren kommit på Riktigt och dom flesta kanske njuter och mår gott i denna värme vi har nu! och bra för alla dom som har sin semester och kan njuta av lata lugna dagar! tänk att förra sommarne så hade vi så här i misnst 3 månader! så det kan vara skillnad på väder och sommrar! och känns som dennna är rätt lagom och bra med hettan nu och regn ibland och vatten till bönderna och potatisen!.

Och även på natten är det varmt! och kanske är det många som har svårt att sova när det är hett och behövs lite kyla att svalka hjärna med! så då är det nu! skönt att susa runt omkring i natten och det blir T shirt under natten! så nu är det inga klagomål på nattarbete!!.

Gräsklippning och kyrkogårds besök och lite fotografering får ta och få till lite saker även om det skulle vara skönast att sitta i skuggan, och tidiga morgonar är alltid spännade att foto promenader på! alltid så dyker det upp något spännade! så får hoppas det blir någon tidig morgon promenad i helgen, Turister upptäcker man i Arboga! och det är bra att dom tar ett stopp i den fina staden.

Slutet av juli och då är det en av höjdpunkterna för alla orienterarna, med den klassiska o-ringen veckan, nu förtiden så nöjer jag mig med att avlyssna Oringen radion, Senaste o-ringen för min del var 2009 i Eksjö! kanske det blir någongång i framtiden igen! Oringenradion med Per Forsberg och Kompani som alltid gör ett gott jobb med att förmedla ut i etern! och bra är det att sitta i trädgården både här och där i hela Sverige och världen hur det springs och bommas i dom djupa Kolmårdsskogarna och på övriga delar av östgöta skogen!,

Så världen kommer närmare! och följa det man vill är väldigt mycket enklare nuförtiden! på 70/80 talet fick man leta reda på en telfonkiosk och meddela hemåt till nära och kära och vänner! att jag sprang på fel sida om sten och bommade en kvart på näst sista och dylikt! så nu är det enklare!.

Enklare borde det ochså vara för lokal tidningen! att följa en av idrotts sveriges största årligen återkommande idrottshändelser! men njae! den tidningen jag kan följa dom skryter med en mängd sportjournalister! men att följa upp dom lokala orienterarna det verkar svårt! men att skriva om världstjärnan ja det duger gott och all heder och en enastånde idottskvinna och en sagolikt bra orienterare är Tove Alexandersson! men tyvärr så är hon inte lokal vad som gäller denna tidning och det är vad läsarna vill ha! hur grannen kompisen eller någon anna nära lyckas! men något sådant lyser väldigt tomt i raderna!!.

Vatten behöver vi och tanka energi behövs extra mycket nu! och ta hand om er alla och njut under helgen på badstranden eller i skuggan jag bjuder på lite sommarblommor och några andra bilder fotograferade igår,Tack som alltid för att ni läser mina rader, Trevlig fredag och helg