6. jun, 2019

Promenad mellan regnskurarna,Turistguide och energistopp

3 Juni

Måndag poch regnet har öst ner! vaknade efter nattens jobb! och det skvalade friskt och det slog på fönstret! skönt med regn men nu borde det snart kunna bli lite sommarkänsla! och alltis skönt med promenader så får passa på mella regnskurarna, och vackert blir det med moln och lite kontraster! klarblå himmel är för soldyrkarna och inte oftast det bästa vädret för fotografen! trots att regnet stått som spön i backen! vad et nu betyder så är det väldigt kvavt och varmt i luften så efter lunch så får det bli en promenad!

Promenaden började med att passera! arbogaån och turisterna hade kommit! så readn på för sommaren så kryllar det av besökare! är en vacker och fin stad så alla är väldigt välkoman hit! och när jag kom till torget! så stod det en bekant där! och han beättade att han och en buss hade kommit från Södertälje och börjat med att kryssa! på hjälmare kanal och från hjälmare docka till notholmen så hade båten Gustav lagerbjelke tagit dom och dom hade ätit mat på båten när det var en störtskur! så var bra planerat att inmundiga maten i ösregnet, på eftermiddagen så sken solen och var varmt

Så då blev jag turistguide! och fick börja med att fråga vart museet fanns!! jga har bara bott i arboga i 51 år!! men museet var stängt så där hade tydligen inte sommaröppet ännu, så jag tog med mig Stig på en liten turistrunda i innerstan! och gammalt och vackert är det och lite gröna områden och kyrkor och kägelbana! finnes det, och Arbogaån den flyter vackert genom staden,och en lite tur inuti Nicolai kyrkan blev det med, en gammal och väl bevarad kyrka! så då blev det en lite spontan turist guide! och alltid väldigt trevligt att träffa på bekanta helt oplanerat! och väl möt i orienteringskogen igen i höst Stig och alla Andra.

Att vara överallt och att planera in en full kalender! ja det är bra! men till slut så blir det energistopp! och blev ochså en rejäl förkylning! som nu snart är kurerad! oftast är man väldigt mycket för optimistisk när man planerar! och 3 st rallytävlingar plus all redigering av bilder ca 10000 bilder och lite fotografering av det normala här hemma i Arboga + 6 nätters jobb! och det på en vecka! ja då sa kroppen stopp!! så kanske man ska tänka efter före!! men nu är jag snart tillbaka i full fart och lika optimistisk igen!! energin är tillbaka och solen lyser!!

Lite blandade bilder från måndagens promenad bjuder jag på idag!!  Ta hand om er och njut av nationaldagen och grattis till alla oss här i Sverige.