21. maj, 2019

Hemresa vårkänslor! flygstrejk! en vanlig vardag!

10 veckor känns som lång tid! men det flyger fram och nu är det dags för att min Maria att bege sig hemåt och till sydligare breddgrader igen! inte länge sedan vi pulsade fram i meterdjup snö i norge i mitten av februari och nu är det dags att ta sig till Arlanda igen och Maria den långa vägen hem igen till Lima Peru,

 Vi hoppas innerligt att det ska bli ett permanent boende för oss här i sverige inom snar framtid, och det behövs att lösas bostad och jobb och dittan och dattan och inte alltid enkelt med all papers exersis för att kunna bosätta sig i ett annat land, och inte minst språkmässigt Svenska språket behöver Maria lära sig bättre och jag skulle gärna behärska spanskan!

 

Flygstrejk hotas det med! och det är väldans olägligt att just denna helg som Maria ska resa hem då är det SAS planerar att sätta alla piloter i strejk! Lufthansa ska hon åka med men är med stor trolighet att SAS kör den sträckan för Lufthansa! vi hoppas på att det inte blir något krångel och om det blir så får vi hoppas på att det blir ombokat och omdirigireat på andra fligther så hon kommer till sydamerika under helgen!! vore enklare om man skulle åka tåg till Stockholm då blir det inte så stora förändringar i restid och resväg! men nu är det halva jordklotet som ska passeras!!

 

Vardagen har för oss alla hinder och saker som behöver lösas och planeras och oftast tar vi oss förbi hinder stora som små! och kanske är det dom här äventyren vi kommer i håg och när vi klarat oss ur dem kännes en stor lättnad och alltid stakare när man kan lösa saker och ting i vår vardag!

 

Våren den har tagit sitt grepp och skönt är det! och värmen den ger energi och kraft! och allting börjar blomma och grönt blir det! våren det är en härlig tid! även om det innebär rinnande ögon och andnöd då jag och många många andra lider av allergi, men är bara att bita i och försöka njuta av den härliga årstiden i alla fall!

 

En del promenader i vårskrud har vi hunnit med även om det just nu är planering och packning för Marias hemfärd, och härligt är det när träden vaknar till och får den fina gröna vårfärgen och när blommorna vaknar upp igen och när solen värmer då vkanar vi igen!! nägra bilder som jag fotograferat denna vecka!

 

Stort tack till er alla, och njut av våran och livet och ta hand om er alla, Mvh Stefan