6. nov, 2018

Blåmärken i tuff orienterings terräng! Många var vi vilsna

Torsdagen 1 November så bar det av mot bandy metropolen! Hälleforsnäs för veteran orientering och denna dag var vi bara jag och Maria, då min far får ta det lite lugnare nu med sina hälso problem och hoppas han kan var fit for figth och tillbaka i skogen snart igen,

Tidig morgon och lite sömn efter jobb börjar man vänja sig vid! men kanske inte den bästa av uppladdningar men och andra sidan så är det skönt med en morgon i orieteringskogen och med många möten med personer med samma intrsee och en och annan svår nöt att knäcka i skogen med det piggar upp och jag brukar skriva att det är både socialt och härlig friskvård dessa evenmang.

En dryg timme tar det från Arboga och avslutande 2 milen mot Hälleforsnäs får en gammal rallyförare!! att le lite extra härligt krokig väg som det ska vara tyvärr är det ju fel underlag!! men men det var inte det som jag skulle skriva om nu!! för Maria blev det nu att hoppa upp några steg från Bana E till Bana A och med tanke på den tuffa terrängen så blev det rätt tufft både för hon och mig! Maria fick börja med att hjälpa en av deltagarna med näsblod! och hoppas med hjälp av pappret som hon kunde bistå med att blodflödet stoppades!

Promenad blev det från bilen till sporthallen och sedan byta av skor och påklådning av alla dess grejor man behöver för att ta sig fram i skogen det är kompasser och pinnar och kodsifferhållare!! så är mycket med det hela och snart behövs det flera armar för att få med sig allt!!

Lagom uppvärmda var vi när det började bli dags för att starta och efter näsblods incidenten så var vi klara för start! och jag fick hålla koll båda framåt och bakåt denna gång med så jag inte tappade bort Maria eller tappade bort kartan och orienteringen! missar brukar det bli när man börjar bli trött! så kanske koncentrationen inte var den bästa! för vi började med att missa 1 kontrollen och då borde vi inte varit trötta! men var nog lite bra med den bommen! så blev vi varse direkt att denna tävling skulle inte bli någon lek! svår orientering och tuff terräng var det hela vägen!! och en rejäl och bra orienteringbana bjöds det på så all heder och tack till banläggaren!

Farten kanske inte var så hög men jag är väldigt glad att maria vill låra sig och bekanta sig med sporten orientering som har varit en sådan stor del av mitt liv och i Peru förekommer inte den sporten så är väldigt ny företelse för Maria! men nu har hon fått lite kontroll på vad det handlar om!!

Kontollerna plockade vi med säkerhet och vi ömsom sprang och gick bakan fram! och dom snabbfotade veteranerna dom sprang om oss både 1 och 2 gånger!! ja kanske man ska anpassa farten till orienterings svårigheterna och bra ochså att orientera mellan dom kontrollerna man verkligen springer mellan! så när vi blev omsprugna av orienterare som redan tidigare på banan sprugit om oss! så blev vi förvånde och lite glada då det gällde att hålla i orienteringen denna dag!!.

Kontroll 5 tog vi perfekt och sedan bar det uppåt och mot Svår orientering! då det rean hade varit utmaningar att hitta kontollerna så gällde det nu att vara verkligen nog! kontoll 6 gick perfekt! sedan kom vi fram mot kontroll 7! där vi sällskap av ca 20 talet vilsna orienterare! och Maria passade på att filma när alla kliade sig i huvudet och sprang fram och tillbaka i sin jakt på kontrollen! men med lite tur och bra riktning så fann vi kontrollen inom 1 minut och sedan så flöt resten av banan bra och endsat någon liten halvminuts miss på resten av kontrollerna!

Blåmärken! ja det blev det ochså! när Maria skulle ta sig an! en uppförsbacke och halkade med sina för ändmålet ej lämpade skor!! så fastnade hon i ett träd och slog benet i en stubbe så rejäla blåmärken på armen och benet blev det som minne av Orienterings förmiddagen i Hälleforsnäs men glada var vi båda 2 när vi kom till målet, och sedan en promenad till sporthallen där vi åt goda ost mackor och äggmackor och energin återställdes  Tack till arrangörena för en fin tävling och som alltid bra klass på arrangemanget

Detta blev nu Maria sista orientering för denna gång då hon nu är tillbaka i Peru och lima för avslutande studier men till sommaren så är hon tillbaka i Arboga och i oreinteringskogen med fast beslutsamhet att lära sig mer om våran härliga sport orientering

Jag och min far kommer förhoppningsvis tillbaka någongång under höstens avslutande tävlingar, Stort tack för att ni läser mina rader Mvh Pettersson

 

Kommentarer

01.01.2019 17:11

stefansphotos

Thank so very much Edna, wishing happy new year 2019

26.11.2018 19:10

Edna Ortega

Stefan Wishing a beatiful life with maria, thanks f for sharing yours pictures. Greetings