8. aug, 2018

Snurrig höstpremiär i orientering, minnet är kort

Då var det dags för att damma av kompassen och ta fram orienteringskorna efter ett långt sommar uppehåll, när höste säsongen och och dom kalla höstvindarna!! njae! så var det inte alls! i går torsdag så var det fortfarande högsommar och hetta som det varit hela denna tropiska sommar vi haft i sommar! nåja lite regn har vi fått på slutet och nu är i alla fall gräset tillbaka i normal färg igen!

Men nu var det orientering som var på gång, och denna gång var tävlingen i Strängnäs och resan dit gick fint med den äldre bakom ratten som numera ser fint efter en lyckad ögon operation, så kunde jag vila upp mig efter nattens jobb och sikta in mig på orienterings premiären i hasorna på min far, det fungerar oftast fint med mig som fotograf och sällskap så sköter min far orienteringen, under färden så fick jag upplysningen av chaufören att på denna karta så är meridianderna! blåa! så ta inte det som bäckar, mer om det följer.

Trevligt att återse alla glada orienterare som har haft sommaruppehåll med att springa diverse sommartävlingar och många hade toppat formen med att springa oringen,ett gärde blev arenan denna tävling och konstaerade att här har vi nog inte orienterat förut, men nog hade vi varit där på någon biltävling så oftat är ju markerna på något sätt kända när man varit aktiv under många år i olika sammanhang

Efter sedvanliga förberedelser så var vi på väg mot start och det gick bra! längre back i kön till starten så tog dom tydligen en lång uppvärmningsrunda åt fel håll mot starten! det var som under långa natten! följ ryggen längst fram han/hon vet nog vart vi ska! men det var så nu inte fallet denna gång för dom som hakade på tåget till starten men på fel väg!

Tömmning av gammal skräp i brickan och lysnande av det alltid så pulshöjande startpipet så var vi igång och höstens veteran orienterinspremiär kontroll närmade sig och den var inga problem! sedan så blev det! snurr! och med stjärn orienterare som herr möllberg som såg osäker ut i skogen, då skulle vi ha sett upp! men där vi med bestämda steg tog oss mot andra  kontrollen och min far sa här kan vi gena mot kontrollen! och det bar av åt fanders! när vi kom tillbaka i närheten där vi gick fel! så var det ca 20 minter senare! och vi båda hade varit lika vilsna!

Det postitiva med den sneseglingen var att vi kom in i härlig fin sörmländsk orterings terräng på hällar och fin sikt mellan tallarna men vi skulle inte alla var där i det området! och när vi kom till rätt område så fann vi kontrollen tillsammans med några vilsna damer!, ny kurs mot nästa kontroll och mera äventyr! kontroll 3 och 4 gick bra utan missöden och till kontroll 5 så slog den äldre till med en sträckseger! och kanske var det i framgångsruset som gjorde att nu skulle han bara följa stigen till bäcken!! då frågade ja är det den raka bäcken! som markerar meridian! ja så ibland är minnet kort och någon rak bäck fanns ej i naturen! och som gräddet på moset så tog vi fel stig med!!

Till slut så fann vi sista kontrollen och en dryg timme had vi surrat och snurrat i  Strängnässkogarna, men nu är vi igång med höstens tävlingar och hoppas att kompass och oreinteringsrosten är borta, lite fika i skogsbacken och sedan bar det av hemåt Arboga igen och skönt med en tur i skogen och frisk luft och motion är härligt även om resultat i denna tävling inte var mycket att skryta med

Hörs och ses i skogen snart igen och tack för att ni läser dessa rader, Mvh den yngre Pettersson