8. maj, 2018

Vila vid starten! Sommarkänsla i tuff men härlig orienteringsterräng

Solen sken och temperaturen  var skön för att vara en tidig morgon i Maj,och denna gång blev det bara till att byta arbetskläder till mer lämliga kläder för orientering! och mot Södertälje och gamla militärmarker styrdes bilen denna tisdag, och efter ett uppehåll för diverse andra saker så var vi nu på väg mot orientering igen, och skapar viss abstinens när man inte är med! även om jag inte är speciellt aktiv som orienterare när min roll är följeslagare till min kära far, och fotograf på nära håll! så tyvärr har jag inte alltid koncentration på det orienteringsmässiga eller speciellt stämplingsproceduren!!.

Almnäs utanför Södertälje var målet för denna dag! eller starten kanske man säga! stort miltärområde som nu Står mestadels tomt! där vi både har sprungit Oringen! som blev mest känt för att det gick i konkurs! och på senare år 25 manna! men vad jag inte kom i håg var att vissa delar av skogen bestod av väldigt fin härlig orienteringsterräng Mitt minne var något helt annat! att det var brötigt och åter brö.. men dagens område var fint

Tidiga var vi! och då behövde inte stå i anmälningskön! ivriga orienterare köar för att komma ut och springa i skogen! och efter vissa förberedelser så bar det av mot starten och gäller att checka så allt är med! Kompass! sportidentbricka kodsifferhållare! som bordes bytas ut! och det viktigaste hjärnan!

500 meter till starten en lagom promenad tänkte vi! men då vistte vi inte att starten låg på toppen av en backe som förde tankarna till lugnets skidstadion och mördarbacken!! så när starten var nådd så fick vi ta en vilopaus och ja tuff kupering redan till starten och mer skulle det bli! efter en stunds vila! så bar det av mot första kontrollen! och kan konstateras att orienteringsform! är en färskvara så 2 veckors uppehåll skapar lite ringrost och till viss del lite otydliga stigar och skumt i allmänhet med karta! så  missades en stig men kontrollen hittades utan större tidsförlust

Om man man letar efter kontrollen på rätt ställe så är det inga problem! men om man nu inte gör det då tar det tid, och detta fall var det så att den äldre av oss leta efter kontrollen nedanför höjden och jag stämlade vid kontrollen och fick sedan leta reda på han som orienterar och styra honom upp på höjden!!

Upp och ned för höjdpartiet vi knatade upp till starten var bana E så när vi hade tagit oss utför så skulle vi upp igen! banan genomfördes med lite små missöden här och där, och till största delen i härlig fin skog och orienteringsteräng men tror nog många av dom som sprang idag var rejält trötta när dom stämplade vid målstämplingen och den hastigt påkommna sommar tempraturen hjälpte nog till att det blev en tuff förmiddag i skogen.

En kopp fika i solen och konstaterade att det varit en bra förmiddag i skogen och som alltid trevlig med dessa fina arrangemang, och väldigt viktiga för den sociala biten och i friskvårds synpunkt och som alltd tävling! det blir vi aldrig för gamla för, att jämföra tider med klubbkompisen eller konkurenten i den andra klubben det gör vi alltid!

Tack för ett fint och soligt arrangemang, och tack till er som läser dessa rader, och på återseende i skogen snart, Mvh Stefan