12. apr, 2018

Fågelkvitter,orienteringspremiär säkra vårtecken! på fel sida om stenen!

Fågelkvitter är för mig ett säkert vårtecken och solen den skiner och värmer,även om det var 7 minus under nattens jobbrunda! så känns det som det är vår i luften och vårkänslorna kommer, och ett annat säkert vårtecken är att det var oreinterings premiär idag för mig och min far! Ja den långa vintern har förskjutit premiären för oss och en del krämpor för den delen ochså, och troligtvis har dom mer flitigare orienterarna varit igång med skarsnö orientering en lång tid!

Så vi tog oss till Köping skönt med en premiär nästgårds och med solen och fågel kvitter så blev det en lyckad morgon i skogen, och alltid trevligt att komma ut och träffa personer som man inte sett sedan höstrusket i oktober!

En lagom promenad till starten så vi blev lite varma i käderna så var det dags att se om kompassen var fastrostad eller om kunskaperna fanns på plats! behövs oftast någon tävling innan vintervila har skakats loss! men en lagom lätt bana i snäll terräng så var det inga större problem! lite ishalka i dem nu för detta skidspåren! men inga stora missöden och att fotografen höll sig på lagom avstånd för att inte störa orienteringen så det inte blev några felskär!

På fel sida om stenen och till på råga ochså fel sten! ja! det var missödet men troligtvis så kostade inte det 4 minuter som var avståndet till segraren på bana E men min far var nöjd med sin årspremiär och det missödet kostade nog inte många sekunder och kan nog inte sättas upp på bomkontot! och får mig att tänka på Mats Halldin! fd finsk landslags orienterare! som konstaterade på en oringen etapp han hade gjort en stor bom på 30 sekunder! så liten miss har jag aldrig gjort!!!

Efter sedvanlig fika och resultat check så styrdes bilen hem av den yngre och vi båda vara nöjda och glada med en skön förmiddag i trevligt sällskap och frisk luft,dessa arrangemang för dom äldre är väldigt lagom och trevliga tillställningar både för hälsa själ och social kontakt, och kanske det förekommer inom andra idrotter med!

Önskar en god kväll och tack för din tid! och ses i skogen snart igen, Mvh Stefan