26. jan, 2018

Bergslagsrallyt fyller 50 år! och premiär vid 76 års ålder

Bergslags rallyt är en riktig klassiker i svensk rally och bilsport, och även om slutdelen av veckan har bjudit på mycket plusgrader regn och vind så hoppas jag det finnes mycket kvar av snö och is i björnjägarskogarna! och tror att dom 113 ekipagen kommer få något att bita i och speciellt björnjägar sträckan på 47 km! det är långt med kan ju tänka mig att det var väldans slitigt och jobbigt för besättningarna och bilarna när sträckan var runt 10 mil och det förekomm tanking på sträckan för att ta sig i mål!

Min far är en rutinerad kartläsare och med tävlings karriären startade 1962!och han alltid varit kartläsare/codriver,men vi kom fram till att nu blir det premiär som tävlande i bergslagsrallyt och bättre sent en aldrig och hoppas han och chauffören tuffar sig runt dom 10 milen i skogarna runt yxsjöberg utan större missöden!,

min premiär i Bergslagsrallyt var 1994! tillsammans med syster lena i en Toyota Starlet! tyvärr varade den premiären inte speciellt länge och efter 2 avåkningar på SS2 så var det tyvärr färdigtkört! men 1996 så tog vi oss igenom hela tävlingen utan större missöden och minnena från den upplagan var att det var minus 25 vid staren! och plus 2 vid målgång!! så det var stora vädersvängningar då med!!


Har åkt monte carlo rallyt! i tv soffan! och där är det inte bara väderskiftiningar utan ochså väldigt stora skiftningar i väglaget!! och känns väldigt spännande och dundra fram i fulll fart på hög växel på mjuka slicks och i nästan sväng är det polerad blankis!! känns inte så vidare värst säkert! men kanske m´Monte carlo rallyt alltid kommer leva på att så har det alltid varit och så ska det alltid vara och Ja Monte carlo är en stor rally klassiker såsom vårat Bergslags rally och vi får hoppas dom tävlingarna lever vidare i många år till

Önskar ett stort lycka till min Far med chaufför och er alla andra som kör Bergslagsrallyt och till er som tävlar på andra ställen i sverig och i världen, kanske vi syns djupt inne i björnjägarskogen i morgen!! Ha det gott godnatt från redaktörn!!