24. okt, 2017

Tuff orienterings terräng och tvättade glasögon!

Torsdag morgon kallt och frost och ledig! då ringer väckarklockan 06.00!! ja det är då bäst att utnyttja tiden och livet till att göra det man tycker är kul,och sova kan man göra någon annan gång! och denna morgon så styrde vi bilen mot Mariefred och då inte till Gripsholms slott även om vi passerade det, och då påmindes jag av den goda hamburgaren som vi åt för någon sommar sedan i Mariefred. men nu var det orientering vi skulle på och då behövs inga hamburgare i alla fall inte före tävlingen!

Förra gången vi var i området då åkte vi fel och vi orienterade fel! men idag tog vi oss till sporthallen efter en utmärkt resebeskrivning!och när vi tog oss in i Mariefred så började det regna men som tur pågick regnet i 4 minuter och sedan blev det inte mycket mera!,sedan var vi  på plats vid en fin och ny idrottshall där anmälan till bana d gjordes och förberedelser innan det bar iväg till start och det var ca 50 meter! är oftast bättre med lite längd till starten och även vi som inte springer kan gå oss varma!

Varm och uppvärmd ja det blev man direkt var ingen snäll start på banan och resten fortsatte i samma stil!! en väldigt fin bana orienterings tekniskt sätt men väl tuff för dom som inte är pigga och friska som tar bana d för att det ska vara lindrigare och en skön tur i skogen! i dag var orken på min far slut redan vid första kontrollen! men men är bäst att inte ge sig och kämpade vidare i den varierande terrängen men en hel del äventyr blandat med att var väldigt tvungen att vara med på kartan och riktning hela tiden vilket min far gjorde hela tiden förutom 1 gång! då han följde tåget! och ja hakade på sista vagnen och det gick ju! som alltid fel! så det blev en exkursion på 5/7 minuter innan vi rett ute var vi var och vart vi skulle!! egenvald väg i okänd terräng! är väl talesättet!!

Avslutande delen gick bra och lite strapatser i den lite besvärliga terrängen! ja det beror ochså på åldern hur man ser på framkomligheten som min far sa! är man frisk pigg och kry är nog detta ett väldigt fint område för orientering ,Ombyte och sedan en kopp kaffe och lite vila efter en knapp timme i den krävande terrängen, och alltid trevligt med den sociala samvaron före och efter tävlingarna och jag hoppas ni finner mina bilder både på min hemsida och mycket mera bilder på facebook
Hemresan gick fint och bra hem till Arboga och vi är redo för nya veteranorienteringar under hösten och för att se bra på kartan i naturen så tvättade min far sina glasögon för bättre sikt nästa gång! och tvätten skedde i tvättmaskinen!!

Stort tack och ha en god kväll och på återseende i orienteringsskogen MVH Stefan