17. aug, 2017

Dimman lättade, uppför i Kölstaskogarna,fotografen har nackspärr!

Torsdag morgon och på väg mot en av veckans höjdpunkter veteran orientering och denna gång med Köping kolsva ok som arrangör blev en planeringsändring av tävlingar så sprint orientering i ösregn byttes mot skogsorientering under torsdagen,och när bilen styrdes på krokiga vägar mot kölsta så låg dimman tät så tur var att kartläsaren övade inför helgens SM rally! och kunde lotsa chauffören till tävlingsplatsen och så dags hade dimman lättat! och han i högerstolen höjde rösten när en brevlåda! höll på att flyttas med bilen! lugnt sa chauffören skilde på flera centimeter!!.

Skobyte och allt nödvändigt till hands så begav vi oss till start och tidiga var vi så var rätt lugnt i skogen, och började med att forcera ett grönområde mot första kontrollen! men inga stora misstag under tävlingen idag, var en hel del stenar till underlag så var bäst att se sig för var man placerade skorna, och en rejäl uppförsbacke var det mot 2 kontrollen där vi valde att runda på en skogsväg och skönt var det att se att dom som tog sig rakt igenom skogen var på samma avstånd som när vi lämnade 1 kontrollen så ibland gär det lika fort att ta en omväg!!.

Efter ca 40 minuter i skogen så var det avfärd mot tränsta gården och en välförtjänt kopp fika och då var det Brevlådan som var ohälsosamt nära bilen kanske chauffören hade Rally Sm tempot uppe redan! och bra att starta tidigt då slipper man bomtider! på resultatremsan!! 2 st goda mackor och lite social samavaro så var den trevliga förmiddagen av klarad för denna vecka och blien styrdes hemåt nu i solsken.

Intensiv helg med mycket fotografering väntas och då har fotografen fått nackspärr! inget bra och speciellt som det stora objektivet ska användas i rallyskogen under helgen och det är tugnt så får hoppas att det blir bättre med nacken och att soeln fortsättar att skina under fredagen och lördagen.

Go kväll önskas och tack för att ni läser mina rader , och skriv gärna något i gästboken, på återhörande Mvh Stefan