8. aug, 2017

Ringrostigt i Norbergsskogarna, Badplats 10 meter efter mål

Torsdagen 3 Augusti var det så dags för höstpremiär för den väldigt populära veteranorienteringen för västmanlands och södermanlands äldre orienterare! ålderna spelar ingen roll och krämporna glöms bort för när det är tisdag eller torsdag i stort sett året runt då ska man ut i skogen så resonerar dom flesta, och frisk luft och social kontakt är väldigt viktigt och en väldigt bra friskvård för alla! och för många är denna tävling lika vikitg som om det vore VM eller en final etapp på oringen, men en fantastiskt arrangemang som ger väldigt mycket, och denna torsdag var det sommar sol och högsommar värme och med många deltagare från dalrna och andra län och med en hel del yngre förmågor så blev det ca 180 deltagare!

Jag och min far transporterade oss till Norberg via fin bergslagsnatur och vid 9 tiden var det blött!! regn som vi inte har sett något av i mälardalen men solen sken så var vid gott mod vi begav oss till starten som missades av den äldre Pettersson!! alla andra fortsatte på vägen var kommentaren!! så då var då förhoppningsvis dagens misstag redan gjort!! och jag som följeslagare med fokus!!! på kamerna och fotografering konstaterade fort att väldigt fin terräng och fin och öppen skog och sikt, fick senare förklarat att det med hur terrängen upplevs det har med ålder och göra!! och ja kanske rötter och annat gör att en 75 åring snubblar lättare än en yngre förmåga!! en liten ur kurs vid 2 kontrollen kostade några minuter men annars flöt det fint och ringrosten från sommarens uppehåll förhoppningsvis borta.

50 minuter tog det för far och son att ta sig igenom bana E och var lagom strapatsrikt och en bra start på höstens tävlingar, och en perfekt tävlingsplats där det gick att springa rakt ut i sjön vid badplatsen för ett svalkande dopp efter avklarad tävling, och om ni ser en fotograf ut i skogen under hösten så då blir ni förevigade och bilderna kan ses på facebook och på denna hemsida och för en liten peng kan ni köpa en fin bild

väl mött på torsdag i skogarna runt kjula, Mvh fotograf Pettersson