11. jul, 2017

15 Personer plus Guide i minibuss! Äventyr i Anderna

På tur i Peru! landet peru är mycket vackert med storslagen natur och höga berg då bergskedjan Anderna sträcker sig igenom hela landet på både gott och ont, när man ska resa då blir det oftast med buss och med den höga höjden kan det bli både problem med höjdsjuka och man har anlag för åksjuka så kan den slå till på serpentinvägarna i Anderna så gäller att vara förberedd med åksjuktabletter och medecin för höjdsjuka och diverse åkommor.

Våran tour/tur utgick från staden huancayo dit vi hade tagit en buss från Cruz de zur ett seriöst stort transportföretag med fina och moderna turistbussar där det går att njuta i dom bekväma stolarna under bussfärden,annat blev det på våran dagstur då vi blev upphämtade vid vårat hotell i en toyota minibuss, då jag trodde den skulle transportera oss till en större buss så knökade vi oss in i bussen som redan var full men skulle hämtas upp mera personer!

15 personer plus guide som satt på en plaststol mellan bänkarna i bussen så tog vi fart upp i bergen för en 15 timmars tur i det vackra och storslagna Anderna, tyvärr så görs det mesta här i landet för att tjäna så mycket pengar som möjligt och kan man då trycka in så mycket personer som möjligt i liten buss ja då är det bra för turbolaget men kanske inte så bekvämt för oss passagerare! så är bäst att vara väldigt frågvis och noga när man bokar sin tour!.

Under dagen så blev det äventyr med mycket fint att se och uppleva och en natur som är väldigt vackert och annorlunda mot hemma i sverige, så jag rekomenderar varmt landet peru för en semsterresa, serpentinvägar höghöjd vägbyggen norskafjordar och vattenfall plus åksjuka och höjdsjuka var lite som vi upplevde under dagen,

En liten by som heter Huyancaya var målet för våran resa och dit skulle det ta ca 4 timmar att åka, men vägbyggen och påskjutningar av buss och lite annat gjorde att det tog lite mer tid, och några stopp på vägen, en väldigt trång men vacker passage med tunnlar och en bro mellan dom höga bergsväggarna, och 1 timme senare blev det stopp vid en sjö lagun med härligt turkost vatten! men troligen inte bad tempratur!!.

sedan gick färden till den lilla bergsbyn Huyancaya där det bjöds på fjordar och vattenfall och lunch för dem som ville ha det! för mig blev det att kurera höjdjukan innan den 4 timmar långa hemfärden skulle påbörjas, en lång och jobbig dag men det vackra som bjöds och det vi fick uppleva så blev det till slut ett väldigt fint minne av perus underbara natur och andernas storslagna vyer .

Stort tack till er som läser detta och hoppas ni njuter av sommaren, på återhörande, Mvh Från Peru och lima