8. jul, 2017

Tunn luft i Anderna,Gräv av vägen först!!!!Och sen byggs Reservvägen!!

Tunn luft och fantastiska vyer bjuds det på om man ska resa runt i peru landet består mestadels av bergskedjan Anderna, och vi tog en tur till staden Huancayo som ligger på ca 3300 meters höjd,

Detär en ganska stor stad som bjuder på mycket vacker natur och fina vyer,8 timmars busstur i skön och bekväm turistbuss så är inga problem med att luta sig tillbaks i sätet och koppla av om man inte lider av åksjuka eller höjdsjuka!! på vägen passerade vi Tiplica ett bergspass på 4800 meters höjd!!.

Tyvärr lider Maria av åksjuka och när serpentinvägarna började så fick toaletten uppsökas ofta! så flyg är ett bättre transportsätt men inte alltid det går att flyga så ibland får man försöka lösa sitautionen och hemresan gick mycket bättre med rätt åksjuke tabletter!

Och planering är bra!! på dagsturen i Onsdags mer om den i en senare blogg! Ja planera är bra, och kanske borde vägbyggarna göra någon studie resa till någonstans där det fungerar!! först gräver vi av vägen för att placera en vägtrumma!!!,

Ja det gick väldigt bra när vi!! och en hel radda låntradare och bussar och annan trafik tittar på!! sedan kanske en alternativ väg ska finnas!! den byggs när kön växer och sedan efter 3 timmar väntan! får passagerna hjälpa till att skjuta på ekipagen om dom fastnar!!! ja så går det till i Peru!!.

Mvh från Lima Peru snart är Semestern slut ha det så gott så hörs vi snart igen!!