25. jun, 2017

Ko för stor för Taxi!! Ugglor under jorden

1 vecka på tur går fort, har besökt Marias föräldrar och varit lokaliserad i Chiclayo Perus 4 största stad,och skönt med att flyga istället för en bussresa på 13 timmar plus 2 timmar nu efter sommarens stora översvämmningar och inte allt som hunnits lagas ännu så det tar tid att ta sig över anderna!!

Vid taxibuss resan till Mochomi så blev det ett stopp vid vägkanten där en dam och en motottaxi!! parkerat! och en förfrågan om det fanns plats i bussen en toyota hilux!! men inte för damen utan hennes nyinköpta ko!! en snabb koll i bakluckan med den fjättrade men levande!! kon konstaterade att tyvärr fick inte kon plats!! och vskönt det hade nog inte varit så skönt med en ko i ryggstödet under 1 timmes färd!!

Alltid intresant när man får se det rikitiga livet och landet och inte som när man åker på organiserade resor där man alltid bara får se turiststråken och inga kor i taxin i Paris eller london!!,och efter sommaren katastrof i Perus norra delar med stora översvämmningar så börjar det bli som vanligt med tar ett tag innan allt är uppbyggt och skördarna tar sig igen.

Vid marias föräldrars hus i Maravillha! så finns det många ugglor! och dom kallas lechusa och dom lever i underjorden och väldigt intresant att försök smyga sig nära och fotografera dem,Vintervädret i chicklayo och morrope området var väldigt ok! med tempratur mella 25/28 grader plus och mycket sol

Så något midsommar firande blev det inte men det får vi förhoppningsvis ta nästa år och hoppas vädret då blir bra, önskar er alla en fin vecka och sommar, och något midnattsolsrally blir det inte heller men hoppas kunna följa det på datorn

Till dom få som läser detta så ha det gott och på återhörande och ta hand om er där hemma i sverige, Mvh redaktörn!!!